Sammanfattning: Augusti till November

av Uppror

Efter fem filmkvällar är det dags att presentera en rapport av dom första tio veckorna som Filmgruppen(R) haft verksamhet. Vi börjar med lite siffror! Allt för att ha något att jämför med i framtiden!

Vi har visat film i ca 9 timmar
Vi har haft ca 25 olika deltagare
Vi har haft ca 5 timmar diskussion

Filmerna
Hittills har vi visat The wind that shakes the barley, Ådalen 31, The Wobblies, Land and Freedom och På rätt sida om älven. Två dokumentärer och tre spelfilmer! Det som varit mest uppskattat hittills har varit dom lite nyare grejerna medans Ådalen 31 och The Wobblies har fått kritik för att ha varit otydliga eller ovidkommande. Vi tror att vi kommer försöka hålla oss till nyare grejer från och med nu men med en viss risk för att åter ge oss in på fler tidsresor när det känns relevant.

Omröstningarna
Fram till den senaste kvällen har vi alltså röstat om vilken film vi tittat på nästkommande filmkväll. Alla som tittat får komma med förslag och sen röstar vi fram vilken film vi ska se nästa vecka. Det konceptet har funkat mycket bra och har engagerat alla tittare i den nästkommande kvällens film och det är något vi tänker fortsätta med!

Tilltugget
Efter dom första tre filmkvällarna beslöt filmgruppen att det var dags att sluta med serveringen av mat för att försöka avbelasta gruppen i förhoppningen om att filmkvällarna ska bli et mer långsiktigt inslag i den lokala socialistiska miljön.

Filmgruppen(R) ser fram emot att visa fler bildande och inspirerande filmer innan årets slut och vi håller tummarna för att fler ska hitta in till oss för att vara med och lära sig. Vi tackar samtliga deltagare för en hittills lyckad tid tillsammans och blickar nu framåt.

Annonser